Litteraturhuset.dk

Litteraturhuset.dk er en virtuel platform stiftet i 2017, hvor litteratur og litterære begivenheder bliver anmeldt. Huset har særligt fokus på skønlitteraturen og hvad den kan give læseren psykologisk. Vi har særligt interesse i litteratur, som vedrører psykologi, samfundet, bæredygtighed,fremtidsscenarier/dystopi, feminisme og forskellige kulturer. Disse emner er vi overbeviste om kan udvide, udfordre, underholde og trøste vores sind.

De forskellige anmeldelser sker i samarbejde med forlag, forfattere og institutioner, som dog ikke har noget at sige i forbindelse med indholdet og vurderingerne.

Huset står også bag Litterære Terapisaloner, som er en fusion af læsning af skønlitteratur og gruppeterapi. Her mødes 7 mennesker og læser udvalgt litteratur sammen. Deltagerne kommer på en rejse i det læste, i sine egne personlige fortællinger og i samfundet. Ønsket er større samhørighed, inspiration til at læse mere forskelligartet litteratur og følelsen af at blive set og hørt. Grupperne bliver faciliteret af litterat Cecilie Larsen, som er i gang med en kandidat i litteraturvidenskab samt psykolog Elena Leah.Litterære Terapisaloner bliver sponsereret af Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, People’s, Politikens Forlag & Gladiator. Første gruppe fandt sted 2018, og i 2021 er der planlagt 3 hold. Vores drøm er at udvide til andre bydele i Danmark med tiden.

Læs mere her: http://litteraturhuset.dk/

Læs mere om Litterære Terapisaloner og hvordan du tilmelder dig her: http://litteraturhuset.dk/litteraere-terapisaloner/